Удосконалення технології спорудження підводного переходу магістрального газопроводу з використанням попередньо вигнутих труб - Соколов Тимур Олександрович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра здобувача Соколова Тимура Олександровича академічної групи 185м-24-1 ІП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології. Мета роботи: Удосконалити технологію спорудження підводних переходів газопроводів із використанням попередньо вигнутих труб для підвищення надійності та екологічності.
Improvement of the Technology for Constructing a Submarine Gas Pipeline Crossing Using Pre-Bent Pipe
Keywords: магістральний газопровід; підводний перехід; попередньо вигнуті труби; бестраншейні технології; гнб; мікротунелювання; надійність; екологічна безпека