Аналіз технологій ізоляції стовбура свердловини з використанням обсадних труб - Ребезюк О. М. (НТУ "ДП", 2025)
Процес буріння свердловин пов'язаний з ускладненнями: первинними – геологічного та вторинними – технічного характеру. Ускладнення, такі як: порушення цілісності стінок свердловин, поглинання технологічних рідин, флюїдопроявлення ефективно попереджаються і ліквідуються перекриттям ускладненого інтервалу обсадними колонами з подальшим їх кріпленням (цементуванням).
Keywords: буріння; стовбур свердловин; обсадка свердловин; технологічна рідина