Процес та індивідуальність - Вебер, Мішель (НГУ, 2012)
Категорії Вайтгеда вельми важко викласти в розділі однієї статті, але справа легша з його основним світоглядом. Які всі інші мислителі які зробили собі ім’я, Вайтгед усвідомлює необхідність виправдання як становлення, так і буття. Разом з Бергсоном та Александером (якщо назвати лише двох філософів, з котрими він розділяє Wahlverwandtschaften) він передбачає фундаментальну якість (ultimacy) часу, тобто творчості та становлення.
Keywords: світогляд; мировоззрение; процесуальне мислення; процессуальное мышление; субстанціалістський підхід; субстанциалистский подход; субстанціалізм; субстанциализм