Використання корпоративної функції корисності для визначення прийнятної суми страхування бізнесу - Пістунов, І. М. (My University, 2021)
Головна проблема при укладенні договорів зі страхування бізнесу має головну перешкоду – узгодження страхового внеску між корпорацією та страховиком. Для визначення рівня зацікавленості працівників корпорації було використано поняття функції корисності Неймана-Моргенштерна. Спираючись на розроблену раніше автором методику визначення функції корисності для корпорацій, була проведена низка зустрічей з керівним складом НВО «Південне» для визначення функції корисності кожної групи. Для цього їм пропонувалася умовна гра з можливістю виграти велику або малу суму, заплативши якусь проміжну суму. При цьому ймовірність виграшу великої суми змінювалася доти, поки гравця не стає байдужим виграш чи програш.
Keywords: корпоративна функція корисності; трансцендентна модель; прийнятна сума страхування.