Особливості ідентифікації зовнішньосферного хлору у координаційних сполуках - Махортова, Юлія Андріївна; Овчаренко, Аліна Олександрівна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Динамічний розвиток сучасної неорганічної хімії забезпечується здатністю синтезувати все більш складні та цікаві, з точки зору теорії хімічних зв’язків, координаційні сполуки. Однією з таких сполук є координаційна сполук біс-ацетонітрил-цис-тетрахлороди--гістидинатодиреній(ІІІ) хлорид (цис-[Re 2 (His) 2 Cl 4 ·(CH 3 CN) 2 ]Cl 2 ). Тому актуальним залишається завдання ідентифікації комплексних сполук, встановлення їх складу та будови.
Keywords: хлор; неорганічна хімія; координаційна сполука