Використання autodesk inventor для моделювання та дослідження напружено‐деформованого стану гідроциліндру - Пустовой, Д. С.; Кравченко, В. В. (НТУ ДП, 2022)
Розглянуто можливості і перспективи використання програми Autodesk Inventor для створення окремих деталей гідроциліндру, а також для виконання моделювання напружено‐деформованого стану гідроциліндру, що може використовуватись студентами спеціальності 132 “Матеріалознавство” при виконанні курсових та дипломних проектів. При цьому як оцінку придатності розробленого виробу ще до застосування проведено аналіз деформацій під навантаженням та напруги, що виникають. Це дозволяє оцінити правильність вибору матеріалів, розмірів та інших технічних параметрів у процесі проектування.

Possibilities and prospects of using the Autodesk Inventor program to create individual parts of the hydraulic cylinder, as well as to simulate the stress‐strain state of the hydraulic cylinder, which can be used by students majoring in "Materials Science" in course and diploma projects. In this case, as an assessment of the suitability of the developed product before use, the analysis of deformations under load and stresses that occur. This allows to assess the correct choice of materials, sizes and other technical parameters in the design process.
Autodesk inventor usage for modeling and research of hydraulic cylinder stress‐deformed state
Keywords: САПР; 3D‐моделювання; навантаження; деформація; CAD; 3D modeling; load; deformation