Клітинні реакції на сторонні тіла та їх вплив на безпеку і ефективність біоматеріалів - Заморена Н. В. (НТУ «ДП», 2024)
Реакції клітин на сторонні тіла є ключовими для оцінки біосумісності медичних матеріалів, що використовуються в імплантатах та біомедичних пристроях. Імплантація матеріалу в організм призводить до складних клітинних реакцій, які можуть варіювати від помірної імунної відповіді до хронічного запалення та відторгнення. Ці реакції впливають на довговічність та ефективність імплантатів, а також визначають безпеку пацієнта.
Keywords: біосумісності медичних матеріалів; клітинні реакції; біоматеріал