Режим цивільно-правової відповідальності у сфері охорони, використання та відтворення рослинного світу - Шлапаков, Антон Дмитрович; Тюря, Юлія Іванівна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
В повсякденному житті людини рослини стали звичайним видовищем, яке не викликає здивувань, дивлячись на тіньові дерева на вулицях, на траву в скверах та парках, на квіти біля подвір’я та на клумбах тощо. Відповідно ми перестаємо думати про їх вирішальну роль для наших екосистем, не усвідомлюємо їх важливість для нашого життя, не оцінюємо обсяги антропогенного впливу на природу. Але людське життя на Землі було б неможливим, якби не відбувався безперервний процес фотосинтезу в зелених рослинах, тому сьогодні для будь-якої держави важливим завданням є забезпечення належної охорони рослинного світу, адже рослини є найбільш беззахисними перед діяльністю людини. Також, беручи до уваги інтенсивний розвиток процесу урбанізації в Україні, актуальним наразі є організація та збереження озеленення міст.
Keywords: воєнний стан; охорона навколишнього середовища; екологія