Тенденції розвитку електромобілів та супутньої інфраструктури в Україні - Сакно, О.Р.; Олішевська, В.Є. (My University, 2023)
В Україні перші заходи, що спрямовані на вивчення можливості експлуатації електромобілів та створення інфраструктури для їх заправки, були здійснені в 2011 р. Протягом 2010…2016 р.р. сукупний обсяг ввезення електромобілів в Україну складав біля 3,2 тисяч одиниць. Зростанню обсягів ввезення електромобілів в Україну в 2015…2016 р.р. сприяло ухвалення Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» щодо ввізного мита на електромобілі» № 822-VIII від 25.11.2015.
Keywords: автомобільний транспорт; автомобільна індустрія; електромобілі