Про моделювання руху пилогазової суміші у вихрових апаратах - Каїрський, Д. С.; Чеберячко, І. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Рух пилогазової суміші у вихровому апараті – це складний аеродинамічний процес, який визначається рядом факторів, основними з яких є: геометричні розміри самого вихрового апарату, кінематичні параметри потоку, фізико-механічні властивості пилу і його концентрація в камері та інші. На кінематичні параметри вихрового руху пилогазової суміші великий вплив виявляє взаємодія частиць пилу в потоці, яка викликає падіння величин окружної швидкості по висоті циклонного апарату.
Keywords: пилогазова суміш; вихрова камера; проточна частина; гетерогенне тіло