Особенности сухой магнитной сепарации железистых кварцитов висячей пачки Анновского карьера - Олейник, Т. А.; Скляр, Л. В.; Кушнирук, Н. В.; Харитонов, В. Н.; Хмель, И. В.; Олейник, М. О. (My University, 2014)
Наведено дані вивчення речового складу першої-третьої і четвертої підпачок висячої пачки Ганнівського родовища. Наведені результати технологічних випробувань в лаборато-рних умовах методом сухої магнітної сепарації проб руди магнетитових кварцитів I, II, III, IV підпачці висячої пачки Ганнівського кар'єра. Доведено можливість отримання магнітного промпродукту, з приростом масової частки заліза загального у порівнянні з вихідною рудою – 1,86-3,09%. Показано, що найбільш важкозбагачувальними по магнітній схемі збагачення, є проби мінералогічних різновидів 1 і 4 підпачок висячої пачки руди Ганнівського родовища. В результаті удосконалення технологічної схеми з проб висячих підпачок 1, 2, 3 отримані кон-центрати з масовою часткою заліза, близькі до планових показників. З урахуванням коефіці-єнта переходу від лабораторних до промислових показниками, масова частка заліза в конце-нтратах повинна скласти 65,99, 66,15, 66,31% для руд 1, 2, 3 підпачок висячої пачки Ганнів-ського родовища, за умови їх роздільного збагачення. Сировина четвертої підпачці після СМС рекомендується для отримання щебеню або кам'яного лиття.

Приведены данные изучения вещественного состава первой-третьей и четвертой подпачек висячей пачки Анновского месторождения. Приведены результаты технологиче-ских испытаний в лабораторных условиях методом сухой магнитной сепарации проб руды магнетитовых кварцитов I, II, III, IV подпачки висячей пачки Анновского карьера. Доказана возможность получения магнитного промпродукта, с приростом массовой доли железа общего по сравнению с исходной рудой – 1,86-3,09%. Показано, что наиболее труднообога-тимыми по магнитной схеме обогащения, являются пробы минералогических разновидно-стей 1 и 4 подпачки висячей пачки руды Анновского месторождения. В результате усовер-шенствования технологической схемы из проб висячих подпачек 1, 2, 3 получены концен-траты с массовой долей железа, близкие к плановым показателям. С учетом коэффициен-та перехода от лабораторных к промышленным показателям, массовая доля железа в кон-центратах должна составить 65,99, 66,15, 66,31 % для руд 1, 2, 3 подпачек висячей пачки Анновского месторождения, при условии их раздельного обогащения. Сырье четвертой под-пачки после СМС рекомендуется для получения щебня или каменного литья.

The chemical composition research data of the first, third and fourth subpacks of Hannivka de-posit hanging packs has been shown. The laboratory results of dry magnetic separation technological of magnetite quartzite ore samples of I, II, III, IV subpacks of Hannivka deposit hanging packs has been shown. Possibility of obtaining magnetic middlings with increasing of the total iron in the mass fraction compared to the original ore around 1,86-3,09% has been proved. It has been shown that ore samples of 1 and 4 subpacks of Hannivka deposit hanging packs are the most difficult to concen-trate by magnetic enrichment scheme. Concentrates with Fe content that is close to the planned tar-gets from the 1st, 2nd and 3rd subpacks has been acquired as a result of technological scheme im-provement. The mass fraction of iron in the concentrate should reach 65,99, 66,15, 66,31% for ores of 1st, 2nd and 3rd of Hannivka deposit hanging packs with separate enrichment in view of the transfer factor from laboratory results to industrial. Raw material of the fourth subpack after dry magnetic separation is recommended to use as rubble or stone casting.
Keywords: изучение вещественного состава; Анновское месторождение; результаты технологических испытаний