Економіко-математична модель ціни на житлову нерухомість у місті Дніпро - Пістунов І. М; Капінус І. Д. (JSC Analityk, 2024)
У статті розроблено економіко-математичну модель цін на житло у місті Дніпро. За даними цін на 2024 р. модель побудовано на базі нейронних сіток і вона включає в себе кластеризацію даних, які розбито на 6 груп з наступною побудовою шести регресійних моделей. Розрахунок ціни починається з класифікації параметрів квартири з наступним вибором кластера за яким і знаходиться ціна. Перевірка точності моделі на даних, які не включено до побудови моделі, показала середнє відхилення в межах 7 %.
Economic and mathematical model of residential property prices in Dnipro city
Keywords: ціни на житло у місті Дніпро; нейронні сітки; кластерний аналіз; класифікація; регресійна модель; Housing prices in the Dnipro city; neural networks; cluster analysis; classification; regression model