Стаціонарні режими роботи мережевих інверторів фотоелектричних станцій - Луценко, І. М.; Циган, П. С.; Замкова, О. А. (НТУ ДП, 2021)
Сучасні тенденції розвитку децентралізованої генерації в Україні, зокрема сонячної, вимагають детального вивчення проблемних аспектів роботи фотоелектричних станцій (ФЕС) з точки зору взаємодії та впливу мережевих перетворювачів на параметри режимів та обладнання централізованої системи електропостачання. Так, при експлуатації ФЕС в електричних мережах України виникає ряд питань, пов’язаних з оптимізацією процесів генерації електричної енергії з позицій електромагнітної сумісності та якості електричної енергії. Однією з особливостей фотоелектричних станцій є графік виробництва електроенергії, формування якого пов’язано з сонячною активністю протягом окремої доби. Дані, наведені на рисунку 1, отримані з ФЕС встановленою потужністю 3 кВт з інвертором типу Fronius symo 3.0.3M з використанням промислового аналізатора якості Fluke 1738.
Keywords: фотоелектричні станції; електропостачання