Системні та еволюційні підходи у філософських дослідженнях закономірностей суспільно-історичного процесу - Сергієнко, Надія Олександрівна (НГУ, 2012)
Криза загальноприйнятих методологій висуває вимогу переосмислення самого предмету суспільствознавства, так що визначення поняття «соціум» має відбивати уявлення про історичний процес, що протікає в соціальному (істори- чному) просторі-часі.
Keywords: суспільно-історичний процес; общественно-исторический процесс; сучасне суспільствознавство; современное обществоведение; методологічний принцип; методологический принцип