Компʼютерна технологія моніторингу стану лісового покриву природного заповідника “Древлянський” за даними Sentinel-2 - Турчина, Інесса Геннадіївна (My University, 2024)
Об'єкт дослідження: супутникові знімки Sentinel-2 для моніторингу стану лісового покриву природного заповідника "Древлянський". Предмет дослідження: моделі виявлення місць змін у лісовому покриві на території природного заповідника "Древлянський". Мета кваліфікаційної роботи: розробка методики моніторингу стану лісового покриву природного заповідника "Древлянський". Кваліфікаційна робота присвячена актуальній задачі розробки технології моніторингу стану лісового покриву на основі обробки та аналізу даних дистанційного зондування та геоінформаційних методів. Розроблено комп'ютерну технологію за допомогою якої було виявлено та здійснено аналіз змін у лісовому покриві заповідника. Це дозволило виявити та визначити природні та антропогенні фактори, які впливають на цю екосистему.
Keywords: ДИСТАНЦІЙНЕ ЗОНДУВАННЯ (ДЗЗ), СУПУТНИКОВИЙ ЗНІМОК, ГЕОІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ (ГІС), МОНІТОРИНГ ЛІСІВ, КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ, SENTINEL-2, ЧАСОВІ РЯДИ