Современные направления совершенствования флотационного обогащения углей - Соколова, В. П.; Шмельцер, Е. О. (My University, 2012)
Показана актуальність флотаційного збагачення вугілля в теперішній час. Проаналізовано основні напрямки сучасного розвитку збагачення вугілля флотацією в сукупності трьох аспектів: удосконалення флотаційних машин, реагентних режимів та схем флотації. Зроблені висновки щодо необхідності оптимізації аерогідродинамічних режимів роботи механічних флотомашин, використання машин колоного типу, підвищення ефективності підготовки реагентів, розробки та використання нових реагентів, у тому числі для селективної флокуляції, удосконалення схем попередньої класифікації та флотації, у тому числі для високозольних та важко збагачуваних шламів.

Показана актуальность флотационного обогащения углей в настоящее время. Проанализированы основные направления современного развития обогащения углей флотацией в совокупности трёх аспектов: совершенствование флотационных машин, реагентных режимов и схем флотации. Сделаны выводы о необходимости оптимизации аэрогидродинамических режимов работы механических флотомашин, использования машин колонного типа, повышения эффективности подготовки реагантов, создания и применения новых реагентов, в том числе для селективой флокуляции, совершенствования схем предварительной классификаии и флотации, в том числе для высокозольных и труднообогатимых шламов.
Keywords: флотація; флотационное обогащение углей; аэрогидродинамический режим работы; селективная флокуляция