Безпека та екологічна стійкість судноплавства: відповідність очисного обладнання нормованим вимогам берегової охорони до баластних вод - Тірон-Воробйова, Н. Б. (My University, 2023)
Однією з ключових задач безпеки та екологічної стійкості судноплавства є забезпечення відповідності обладнання суден вимогам, які регулюють використання та обробку, зокрема, баластних вод (БВ), особливо при поромі і маневруванні під час завантаження і розвантаження. БВ судно набирає на борту для забезпечення стабільності і контролю глибини під час плавання. Проте БВ також містять різні мікроорганізми, рослини, забруднюючі речовини і навіть чужорідні (інвазивні) види, які можуть бути зібрані під час набору води в одному регіоні і випущені в іншому.
Keywords: екологічна стійкість судноплавства; баластні води; методи очищення