Потенціал енергозбереження газовидобуваючої промисловості України - Рева, Владислав Євгенович; Олішевський, Геннадій Сергійович (My University, 2023)
Безсистемна і надто повільна структурна перебудова економіки України, висока внаслідок технологічної відсталості енергоємність основних видів продукції, великі обсяги імпорту енергоносіїв, критична зношеність основних фондів на електричних станціях є головними чинниками непомірно високого рівня витрат паливно-енергетичних ресурсів на одиницю ВВП і ВНП, що веде країну до економічної кризи, руйнації продуктивних сил та соціального збурення в суспільстві.
Keywords: газовидобуваюча промисловість; енергоефективне обладнання; технологія гідравлічного розриву; система контролю тиску та об'єму газу