Аналіз технологій безтраншейного будівництва підземних споруд - Пасько, М. В.; Васильчук, О. С. (My University, 2016)
Безтраншейні технології, відомі у світі як TRENCHLESS TECHNOLOGIES, або NO-DIG, являють собою варіант виконання робіт в підземному будівництві без розкриття ґрунту. При використанні безтраншейних технологій більше 90% всіх робіт проводиться підземлею. Такі технології можна використовувати при прокладці кабелів різного призначення, прокладці нафто-та газопроводів, при будівництві, відновленні, ремонті водопровідних і каналізаційних трубопроводів.
Keywords: бестраншейное строительство; подземное сооружение; безтраншейне будівництво; підземна споруда