Сучасний стан освоєння родовищ графіту в Україні у розрізі забезпечення сировиною Європейського Союзу - Калашник, М. М.; Шустов, О. О. (My University, 2023)
Графіт володіє унікальним набором характеристик, що випливають з його молекулярної структури. Він виступає як критичний мінерал із специфічним набором особливостей, що робить його оптимальним та практично незамінним у різних сферах промисловості, виробництва та наукових досліджень. Навіть не будучи металом, він проявляє унікальні властивості як метал та неметал одночасно. У цьому зв’язку аналіз освоєння графітових покладів України та вивчення питання використання цієї сировини у різних галузях промисловості є актуальним науково-практичним завданням.
Keywords: родовище графіту; Український кристалічний щит