Про статистичний зв’язок між германієм та миш'яком у вугільному пласті с7н шахти «Павлоградська» - Чернобук, Олександр Іванович; Малюга, Володимир Денисович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с7н шахти «Павлоградська» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, статистичне дослідження зв’язку між Ge та As вугільному пласті с7н поля шахти «Павлоградська» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; миш’як; вугільний пласт; шахта "Павлоградська"