Територіальне планування сільських територій як складова управління земельними ресурсами громади - Макєєв, Д. О.; Кошкалда, І. В. (НТУ ДП, 2024)
Територіальне планування має велике значення для сталого розвитку сільських територій, так як допомагає вирішувати проблеми забруднення навколишнього середовища, забезпечує використання землі для сільськогосподарських потреб, а також для розміщення промислових об'єктів та житлової забудови,тощо. Крім того, територіальне планування сприяє збереженню природних та культурних ресурсів, що є важливим для збереження ідентичності та традицій сільських громад . Планування є ключовою складовою системи управління, і направлене на прийняття важливих рішень органами влади з урахуванням обгрунтованих підходів щодо досягнення своєї місії, реалізації функцій, цілей та завдань.
Keywords: територіальне планування; сільська територія; управління земельними ресурсами