Прогнозування розвитку економіки України за односекторною моделлю Солоу - Пістунов, Ігор Миколайович; Турчанінова, Інна Юріївна; Чуріканова, Олена Юріївна (My University, 2023)
У статті розглянуто застосування односекторної моделі Солоу для прогнозування розвитку економіки України на 2022-2027 рр. за умови відсутності бойових дій. Для цього застосовано статистичні дані за 2010-2021 рр., за якими побудовано моделі зміни частки працездатного населення, зміни інтенсивності інвестування, також розраховано коефіцієнти виробничої функції. Результатом розрахунків стала пряма невизначеність, фондоозброєність, згідно з прогнозом, буде продовжувати падати, попри постійний підйом за статистичними даними.
Forecasting the development of the economy of Ukraine according to the one-sector Solow model
Keywords: односекторна модель Солоу; нелінійна модель; економіка України; прогноз