Олександр Оттович Шмідт (1833 - 1916) : штрихи до біографії та наукової діяльності - Петрова, І. В. (НГУ, 2013)
На основі використання широкого кола документальних матеріалів висвітлено походження, родинні зв’язки, майновий стан, громадську діяльність, співпрацю з українськими статистиками та особисте життя О.О. Шмідта.

On the basis of use a wide range of documentary materials, its origin, family relations, a property fortune, public work, cooperation with the Ukrainian supernumeraries and also a private life of O. Schmidt are reflected.
Keywords: О. Шмідт; військово-топографічні описи; Генеральний штаб; офіцери-квартирмейстери; Херсонська губернія; архівні джерела; O. Shmidt; military and topographical descriptions; general staff; officers-quartermasters; Kherson province; archival sources