Основа матеріально-енергетично-інформаційного підходу до аналізу й побудови електротехнічних систем - Радченко, В. В. (Гірнича електромеханіка та автоматика, 2012)
Показано вплив існуючих традиційних уявлень на реалізацію, тенденції розвитку технічних систем та їх організацію. Розглянуто основні недоліки побудови існуючих технічних об'єктів і причини, що їх викли- кають. Приведений концептуальний виклад матеріально-енерго-інформаційного підходу до реалізації технічних об'єктів і процесів.

Показано влияние существующих традиционных представлений на реализацию, тенденции развития технических систем и их организацию. Рассмотрены основные недостатки построения существующих технических объектов и причины их вызывающие. Приведено концептуальное изложение материально- энерго-информационного подхода к реализации технических объектов и процессов.
Keywords: матеріально-енергетично-інформаційний підхід; побудова електротехнічних систем