Обґрунтування моделі дослідження продуктивних потоків підприємств з видобутку вугілля в умовах трансформації - Мартиненко О. О. (My University, 2024)
Попри виклики, перед вугільною галуззю України є потенційні можливості для розвитку та реформ. Cеред яких: модернізація шахт, впровадження нових технологій і оновлення обладнання на державних підприємствах дозволить знизити витрати та підвищити продуктивність. Однак це потребує значних інвестицій з боку держави або залучення приватного капіталу. Також можна застосувати підхід, який передбачає диверсифікацію енергетичних джерел. Україні необхідно продовжувати розвиток альтернативних джерел енергії, таких як сонячна та вітрова енергетика. Це дозволить зменшити залежність від вугілля і в той же час знизити викиди вуглекислого газу. Також, завдяки інтеграції з Європейським Союзом Україна може скористатися європейськими програмами підтримки енергоефективності та декарбонізації, що допоможе у трансформації вугільної галузі та забезпеченні стабільного енергетичного майбутнього.
Keywords: вугільна галузь України; видобуток вугілля; продуктивні потоки гірничого підприємства