Вплив інвазійної прісноводної медузи виду Craspedacusta sowerbii на екологію дніпровського водосховища - Хімчик, В. В.; Маренков, О. М. (НТУ ДП, 2021)
Робота описує наукові дослідження щодо розмноження прісноводних медуз Craspedacusta sowerbii, які набули широкого поширення в останні роки; представлено аналіз літніх проб кількості медуз та біомаси у Дніпровському водосховищі та результати гістологічних досліджень ооцитів медуз; кількість медуз у наступному році та потенційні загрози, які вони можуть становити, прогнозуються для водних екосистем.
Keywords: медуза; екологія; Дніпровське водосховище