Про зв’язок між германієм та ртуттю у вугільному пласті с 1 шахти «Благодатна» - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с1 шахти «Благодатна» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, статистичне дослідження зв’язку між Ge та Hg вугільному пласті с1 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися.
Keywords: шахта "Благодатна"; вугільний пласт; германій; ртуть