Визначення раціональної довжини анкера - Чаговець, О. В.; Терещук, Р. М.; Пленник, А. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2020)
Для забезпечення експлуатаційного стану підземних гірничих виробок на вугільних шахтах доводиться виконувати ремонтні роботи, які полягають в повному перекріпленні окремих ділянок або всієї виробки, заміні деформованих елементів кріплення, використанні тимчасового підсилюючого кріплення, збільшенні щільності встановлення рам і заміні міжрамних огороджень кріплення, підриванні здимних порід підошви та ін. Часткове вирішення цього питання можливе при використанні прогресивних ресурсоенергозберігаючих видів кріплення одним з яких є анкерне кріплення. Основне завдання при цьому полягає в правильності розрахунку його технологічних параметрів.
Keywords: Анкер; Довжина; Кріплення