Вдосконалення кредитної політики банку (на прикладі АТ КБ «ПриватБанк») - Рига Вікторія Василівна (My University, 2026)
Рига В. А. – Вдосконалення кредитної політики банку (на прикладі АТ КБ «ПриватБанк»). – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. – НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2025. Мета кваліфікаційної роботи - розробка теоретичних, методичних і практичних рекомендацій щодо вдосконалення кредитної політики банка в контексті забезпечення його фінансової стійкості на прикладі АТ КБ «ПриватБанк». У вступі викладено сучасний стан проблеми, доведено актуальність теми, визначено об’єкт і предмет дослідження. У першому розділі систематизовано та узагальнено науково-методологічні підходи до визначення сутності кредитної політики банку, чинників, що на неї впливають та напрямів сучасних наукових досліджень щодо її вдосконалення. У другому розділі кваліфікаційної роботи проаналізовано стан та основні тенденції формування кредитної політики в банківській системі Україні; оцінено її ефективність в банківському секторі та в АТ КБ «ПриватБанк». У третьому розділі науково обґрунтовано та вдосконалено економіко-математичний інструментарій механізму формування кредитної політики АТ КБ «ПриватБанк» шляхом розроблення та апробації регресійної моделі чистої процентної маржі. У четвертому розділі здійснено імітаційне моделювання зміни кредитної політики АТ КБ «ПриватБанку» під впливом внутрішніх та зовнішніх чинників та розроблено комплекс заходів щодо її вдосконалення. Результати дослідження можуть бути використані в банківському секторі України та АТ КБ «ПриватБанк» для створення ефективної системи аналітичної підтримки управління кредитною діяльністю.
Keywords: КРЕДИТНА ПОЛІТИКА БАНКУ; ЧИСТА ПРОЦЕНТНА МАРЖА; РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ.