Про статистичний зв’язок між германієм та фтором у вугільному пласту с9 шахти «Благодатна» (Україна) - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2024)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с9 шахти «Благодатна» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, статистичне дослідження зв’язку між вмістами Ge та F у вугільному пласті с9 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у встановленні кореляційного зв’язку та розрахунку рівняння регресії між вмістами Ge та F. у вугільному пласті с9 поля шахти «Благодатна».
Keywords: шахта "Благодатна"; вугільний пласт; германій; фтор