Обґрунтування склепінчастих конструкцій станцій Київського метрополітену в умовах мілкого закладання - Гайко, Г. І.; Ган, А. Л.; Ган, О. В.; Симоненко, Я. А.; Хлевнюк, Д. В. (My University, 2023)
Аналіз ефективності застосування та конкурентоспроможності однопрогінних конструкцій склепінчастого типу станцій метрополітену мілкого закладання. Для вирішення мети в роботі були поставлені наступні завдання: 1. Техніко-економічне порівняння запропонованих конструкцій станцій метрополітену мілкого закладання. 2. Розрахунок носійної здатності оправи. Методика. Для вирішення поставлених задач було проведено: розрахунок об’ємів та вартості основних будівельно-монтажних робіт зі спорудження станції для різних конструкцій (на 0,75 п.м.); визначення нормальних сил та згинальних моментів в стиках оправи.

Analysis of the effectiveness and competitiveness of single-span vaulted structures for shallow-depth underground stations. The following objectives were set to achieve the aim: 1. Technical and economic comparison of the proposed designs for shallow-depth underground stations. 2. Calculation of the load-bearing capacity of the structure. The methods. The following methods were employed to address the stated objectives: Calculation of volumes and costs of major construction works for station construction using different designs (at a depth of 0.75 meters). Determination of normal forces and bending moments at the joints of the structure.
Justification of vaulted structures of the Kyiv underground station as design in terms of shallow foundation
Keywords: метрополітен; склепінчаста конструкція; оправа; мілке закладання; перегінний тунель; проєктування; техніко-економічне порівняння; underground station (metro); vaulted structures; single-span station; shallow-depth construction; односклепінчаста станція; tunnel crossing; design; technical and economic comparison