Пайтон для економістів - Пістунов, І. М. (НТУ "ДП", 2025)
Подано опис інсталяції інтерпретатора, порядок підключення бібліотек. Описана структура мови програмування, методи створення програм, типи даних, типи масивів даних, основні оператори мови, такі, як IF, WHILE, FOR, INPUT, OUTPUT. Описані основні функції базової комплектації мови, а також найбільш затребувані можливості таких бібліотек як PUNDAS, TURTLE, STATGRAF, тощо. Окремо пояснюється принцип створення незалежних від інтерпретатора програм типу *.EXE. Також наведено методика вирішення оптимізаційних задач та задач прогнозування. Посібник містить значну кількість прикладів програм, що пояснюють ок- ремі теми і можуть слугувати частинами більших програм, що вирішують прак- тичні задачі. Призначено для студентів закладів вищої освіти і молодих вчених, а також може слугувати підручником для школярів, що факультативно вивчають Пайтон. Посібник базується на літературних джерелах вітчизняних та зарубіжних авторів та на досвіді викладання дисциплін «Мова програмування Пайтон», «Аналіз даних з використанням Пайтон» та «Пайтон для економістів» за спеціа- льністю 051 Економіка в Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка».
Keywords: інсталяціїя інтерпретатора; структура мови програмування; методи створення програм; базова комплектація мови