Проблеми практичного втілення нового Кримінального процесуального кодексу України - Ставнича, Альона Сергіївна (НГУ, 2013)
З 19 листопада новий КПК вступив в силу. Законодавці переконували в його відповідності європейським нормам демократії та прогресивності. Вже з перших днів суб’єкти кримінально-процесуальних відносин відчули недосконалість норм, які суперечать нашій правовій системі та вимогам Конституції. Деякіпитання, які часто виникають услідчій тасудовій практиці, взагалі не врегульовані нормами нового КПК України. Як досить влучно заявив відомий вчений і спеціаліст у галузі кримінального та кримінально-процесуального права Микола Сірий, творці цього закону фактично «поєднали радянську систему КПК з німецькою, англійською та французькою - без перекладу».
Keywords: Уголовно процессуальный кодекс Украины; Кримінально процесуальний кодекс України; Конституція України; Конституция Украины; досудове розслідування; досудебное расследование; кримінальне провадження; уголовное производство