Специфіка визнання та виконання рішень українських судів у країнах Європейського Союзу на прикладі Німеччини - Ярошевська, Т. В.; Іванова, М. А. (НТУ ДП, 2023)
Наразі Україна уклала небагато договорів про правову допомогу з європейськими країнами, що, своєю чергою, ускладнює процес визнання та виконання рішень українських судів безпосередньо в цих країнах. Дослідження цього питання викликає неабияку зацікавленість, оскільки через відсутність договору про правову допомогу між двома державами визнається і відсутнє нормативне регулювання, яке давало б змогу виконувати рішення українських судів за межами нашої країни. Доцільно було б проаналізувати дану ситуацію на прикладі однієї з провідних країн Європейського Союзу – Німеччини, оскільки, як відомо, з даною країною потребується найбільше визнання та виконання рішень українських судів, хоча наявна відсутність правового договору.
Keywords: правова допомога; європейські країни; Німеччина; рішення українських судів; стандарти Європейського Союзу