Гідравлічна класифікація в спіральних класифікаторах. Частина 1. Теоретичне обґрунтування до складання математичної моделі - Куваєв, В. М.; Младецький, І. К.; Куваєв, М. В.; Березняк, О. О. (Видавництво НТУ "ДП", 2021)
Відповідно до теоретичних побудов і кількісних співвідношень, отримана залежність значення максимальної крупності частинок в потоці пульпи, розташованому над гребенем зливного порога. Тобто, індикативна крупність, яка визначає межу розділення функції розподілу частинок за крупністю на дві частини: частинки великого розміру осідають і виносяться в піски, а більш тонкі – надходять в злив. Значення цієї крупності залежить від режимних параметрів класифікації, а функція розподілу залежить від фізичних властивостей перероблюваної руди. Моделювати процес розділення твердого в спіральному класифікаторі досить в пристінковій області його зливу, так як масштаб турбулентності можна порівняти з розміром класифікатора. Крім того, в розрахунках слід враховувати зміну температури пульпи для обчислення показників в'язкості середовища. Практичне значення. Індикативна крупність, отримана на основі математичної моделі, визначає всі подальші якісні показники збагачувального процесу, і може бути встановлена на підставі показників, які можуть бути безпосередньо виміряні або обчислені автоматично в режимі реального часу. Таким чином, стає можливим вести керування підготовчим процессом для досягнення стабільних показників якості концентрату.
Hydraulic separation in spiral classifiers. Part 1. Theoretical justification for a mathematical model compiling
Keywords: турбулентність потоку пульпи в класифікаторі; індикативна крупність; функція розподілу частинок за крупністю; часткові похідні від режимних параметрів класи- фікації