Дослідження напружено-деформованого стану композитного каната з урахуванням впливу розриву елемента армування - Колосов, Д. Л.; Онищенко, С. В. (НТУ ДП, 2022)
Канат підйомної машини утримує вантаж. Вантовий канат утримує капітальну споруду. Його міцність, разом з іншими чинниками, впливає на рівень безпеки використання підйомної машини, експлуатації капітальної споруди. Гумотросовий канат – композитна конструкція. Вплив розривів елементів армування стрічки проаналізовано в публікаціях [1-4]. Можливості часткового відновлення тягової спроможності гумотросових канатів та стрічок присвячені роботи
Keywords: композитний канат; армування; напружено-деформований стан