Методичні засади оцінювання ефективності адитивної технології у порівнянні з механічною обробкою для деталей аеро-космічного призначення - Карпов, А. О.; Пацера, С. Т. (НТУ ДП, 2021)
Відомі основні переваги 3D-прінтингу при застосуванні при виготовленні складних за формою і структурою виробів з металевих порошків. Але серед опублікованих матеріалів переваги наведені у загальному вигляді без детального порівняльного аналізу по критеріям ефективності. У зв’язку з цим запропонована відповідна методична послідовність та наступні критерії: час на виготовлення, собівартість, масу деталі.
Keywords: ракетно-космічна техніка; механічна обробка; ЗD-модель