Канонічна церковна іконографія у нових естетичних вимірах - Топорков Дмитро Анатолійович (НТУ "ДП", 2025)
Зважаючи на художньо-образні тенденції в творчій іконописній традиції сучасності (як, зрештою, і в загальній сукупності зображального мистецтва, дотичного до традиційної стильової парадигми), а також керуючись порівняною мірою церковними й мистецькими критеріями приналежності зображень до іконографічного канону, виникає науково-практична потреба в окресленні особливостей естетичних стильових процесів в іконографії, що мають перспективо-ретроспективну природу і певний динамічний характер свого розвитку.
Keywords: канонічна церква; іконографія; церковна іконографія