Аналіз екологічної небезпеки складових сонячних фотоелектричних елементів - Гопайца, І. К.; Борисовська, О. О. (My University, 2023)
Відновлювані джерела енергії є стійкими та корисними для розвитку сталої системи. Одним з перспективних альтернативних джерел енергії є сонячна енергія, яка генерується за допомогою сонячних панелей. Проте такий спосіб здобування енергії має і свої мінуси: однією з серйозних екологічних проблем може стати неправильна утилізація фотоелектричних панелей. Якщо після закінчення терміну служби сонячних панелей їх не утилізувати належним чином, це може призвести до вилуговування важких металів та втрати цінних ресурсів.
Keywords: утилізація фотоелектричних панелей; клас небезпеки речовини; методика присвоєння умовних балів небезпеки