Використання ефекту зустрічі детонаційних хвиль для підсилення дії вибуху на рівні підошви уступу - Хоменюк, А. В.; Яроцька, С. М.; Фролов, О. О. (My University, 2015)
При проведенні підривних робіт на кар’єрах одним з основних факторів, які визначають якість вибуху, є проробка підошви уступу. Для посилення дії вибуху в нижній частині заряду застосовуються наступні способи: розширення нижньої частини свердловини, застосування комбінованих зарядів і використання ефекту зустрічі детонаційних хвиль (ДХ).
Использование эффекта встречи детонационных волн для усиления действия взрыва на уровне подошвы уступа
Keywords: детонаційна хвиля; вибух; уступ; детонационная волна; взрыв; уступ