Утилізація відпрацьованого активованого вугілля протигазів - Каркозова, Є. О.; Коверя, А. С.; Чеберячко, Ю. І. (My University, 2023)
Активоване вугілля після використання у протигазах, та інших пристроях для захисту від шкідливих газів і парів, втрачає свою ефективність і стає відпрацьованим матеріалом, що потребує належної регенерації або утилізації. Фільтри протигазів також мають обмежений строк придатності до використання, тому навіть фільтр, який ніколи не використовувався за призначення, також автоматично стає відпрацьованим. Регенерація активованого вугілля ускладнюється присутністю каталізаторів або певних добавок для поліпшення адсорбуючої здатності вугілля.
Keywords: активоване вугілля; протигаз; утилізація