Техніка високих напруг - Корольов А. М.; Степаненко Ю. В.; Олішевський Г. С. (НТУ "ДП", 2025)
Подано особливості дії високих напруг в електричних системах. Викладено основи теорії розряду у газах, рідких, твердих і комбінованих діелектриках. Належна увага приділена сучасним методам контролю, координації та випробування зовнішньої та внутрішньої ізоляції високовольтного обладнання. Розглянуто основні питання захисту пристроїв електропостачання від перенапруг. Видання буде корисне здобувачам ступеня бакалавра спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. В оформленні посібника брав участь канд. техн. наук, асист. Прокуда В. М.
Keywords: високі напруги; електричні системи; електрофізичні процеси; ізоляція електроустаткування; грозові перенапруги; внутрішні перенапруги; діелектрики; хвильові процеси; грозозахист; перенапруги