Система державних гарантій та механізмів конролю медичних послуг у Польщі - Литвяк В. Я. (НТУ «ДП», 2024)
У Польщі функціонує система управління охороною здоров‘я, яка заснована на соціальному медичному страхуванні. Ця система є універсальною та охоплює практично всі групи населення, адже вона передбачає державне соціальне страхування незахищених груп населення та водночас заснована на обов‘язковому медичному страхуванні (8%), сплата внесків в рамках якого здійснюється працюючими та працедавцями.
Keywords: медичніх послуги у Польщі; державні гарантії; механізм конролю