Графен – методи синтезу, властивості, застосування - Арланов, В. В.; Панченко, С. П. (My University, 2023)
Вивчення оксиду графену (ОГ) обумовлене багатьма його фізичними та хімічними властивостями: простий і легкий матеріал, з якого можна одержати широкий спектр наноматеріалів – від функціональних гнучких плівок та композитів до біомімедичних приладів для застосування в медицині. Вихідного матеріалу для синтезу ОГ в природі є вдосталь і, за умови оптимального одержання, він буде дуже дешевий, а завдяки високій питомій поверхні (близько 2600 м2 /г) ОГ забезпечує потужну базу для застосування в хімії поверхні.
Keywords: оксид графену; синтез; хімічний склад