Аналіз галузевої структури економіки міста Слов’янськ - Топчий, О. О.; Терехов, Є. В. (My University, 2023)
Слов’янськ – це місто на півночі Донецької області, адміністративний центр Слов’янської міської територіальної громади. Входить до Краматорської агломерації. Станом на 2020 рік постійна кількість населення в місті складала 107,841 тис. осіб [1], що робило його шостим містом в області за кількістю населення. Місто розташоване поза межами Донецького кам’яновугільного басейну (Донбасу), тут не добувають вугілля, і це створює певну унікальність галузевої структури економіки, порівняно з іншими містами Донеччини. Слов’янськ спеціалізується на видобутку такої сировини, як харчова сіль, зокрема шляхом опанування Слов’янського родовища кам’яної солі.
Keywords: родовище кам’яної солі; машинобудівна галузь; виробництво керамічних виробів