Підстави представництва прокурора в адміністративному суді - Вельков А. В. (НТУ «ДП», 2024)
Участь прокурора в адміністративному суді має бути документарно підтверджена ( ч. 2 ст. 60 Закону України від 14.10.2014 р. № 1697 «Про прокуратуру». Відмінним від законного представництва в адміністративному суді є договірне представництво. Згідно із положеннями КАС України не закріплюється нормативне визначення законних представників для службових та посадових осіб, тому для надання повноважень захисту в адміністративному судовому процесі з представником укладається договір, при цьому повноваження мають бути затверджені довіреністю (ч. 1 ст. 59 КАС України).
Keywords: gідстави представництва прокурора; адміністративнbqу суд