Система автоматичної категоризації текстових документів на основі методів машинного навчання - Сацько, В. М.; Мельник, К. В. (My University, 2024)
В сучасному світі, коли обсяги інформації стрімко зростають, виникає необхідність в ефективних інструментах для зручної роботи з об’ємними текстовими даними. Таким чином, система для автоматичної категоризації текстових документів може значно допомогти організувати, узагальнити та здійснити пошук необхідної інформації. Машинне навчання та штучний інтелект за останні роки стали актуальними та важливими технологіями у багатьох сферах життя. Штучний інтелект тісно пов'язаний з алгоритмами кластеризації та класифікації, оскільки ці алгоритми є ключовими для розв'язання багатьох задач у машинному навчанні .
Keywords: машинне навчання; штучний інтелект (ШІ); автоматизація