Управління стратегічним розвитком підприємств - Салій, О. Т.; Андрусів, У. Я. (НТУ ДП, 2023)
Постійна глобалізація економіки та нестабільність на ринках все більше спонукає до поглибленого вивчення процесів управління підприємствами, зокрема управління їх стратегічним розвитком. Вітчизняні економісти та менеджери досить часто використовують світовий досвід в економіці та управлінні бізнесом. Однак копіювання іноземних стратегій поведінки, їх видозмінення, удосконалення чи адаптація до національного контексту не завжди дає бажані результати. Проблеми трансформаційних процесів, які відбуваються в національній економіці, вимагають використання світових результатів і розробки оригінальних наукових підходів до вирішення сучасних економічних проблем з урахуванням національних особливостей і реалій.
Keywords: підприємство; стратегічний розвиток; розвиток підприємства