Дмухівський, М. І.М. І.ДмухівськийТкачов, В. В.В. В.Ткачов2022-06-232022-06-232022Дмухівський М. І. Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку / Дмухівський М. І., Ткачов В. В. // Тиждень студентської науки - 2022 : матеріали 77 студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 16-20 травня 2022 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2022. – С. 363-365.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160484Український ринок соків і сокових напоїв в останні роки динамічно розвивається. Отже, для вітчизняних виробників соків і сокових напоїв існує значний потенціал, використання якого обмежується такими чинниками, як низький рівень купівельної спроможності українських споживачів та зростанням рівня конкурентної боротьби на цьому сегменті товарного ринку. При автоматизації виробництв харчової промисловості об'єктом автоматизації є не окремий технологічний процес чи агрегат, а технологічний комплекс зі складними взаємозв'язками між його підсистемами. Сучасні системи автоматизації харчової промисловості мають значні функціональні можливості, вдосконалені технічні параметри, та забезпечують різке підвищення надійності автоматизованих систем управління харчової промисловості, їх швидкодії та оперативності управління.ukхарчова промисловістьяблучний сікпастеризаторпідсистема керуванняАвтоматизація процесу керування виробництвом яблучного сокуArticle